איך מחפשים עבודה חדשה בלי שהמעסיק הנוכחי יידע

You are currently viewing איך מחפשים עבודה חדשה בלי שהמעסיק הנוכחי יידע

חיפוש עבודה כשאתם עדיין מועסקים הוא בעיקר עניין של לוגיסטיקה: ראיונות שנופלים באמצע יום העבודה, טלפון ממגייסת בדיוק כשאתם בישיבה, ופרופיל לינקדאין שגם המנהל שלכם יכול לראות. הפדיחות קורות לא בגלל החיפוש עצמו, אלא בגלל פרט קטן שלא חשבו עליו מראש.

לא מחפשים מהמחשב של העבודה

המחשב, תיבת המייל והטלפון של העבודה שייכים למעסיק. קורות חיים שנשלחו מהמייל הארגוני, קובץ בשם "CV_2026" שנשכח על שולחן העבודה או היסטוריית גלישה באתרי דרושים הם הדרך המהירה ביותר להיחשף.

את כל החיפוש עושים מהטלפון הפרטי, מתיבת מייל פרטית ומהמחשב בבית, ובמייל הפרטי שווה לפתוח תיקייה נפרדת למועמדויות, כדי לא לאבד תשובה של מגייס בין הודעות של הסופר ושל בית הספר.

לינקדאין: לעדכן בשקט

פרופיל שמתעדכן בבת אחת, עם כותרת חדשה, תמונה חדשה ושלושה כישורים חדשים, נראה בדיוק כמו מה שהוא. עדיף לעדכן בהדרגה, לאורך כמה שבועות, כך שכל שינוי בודד ייראה כמו תחזוקה רגילה של פרופיל ולא כמו הודעת עזיבה.

שתי הגדרות עושות את רוב העבודה:

  • כיבוי השיתוף של עדכוני פרופיל עם הרשת, כדי שהעמיתים לא יקבלו הודעה על כל שינוי.
  • בסימון Open to Work אפשר לבחור שהוא יוצג רק למגייסים ולא לכל מי שנכנס לפרופיל.

גם לינקדאין עצמה מציינת שהיא לא יכולה להבטיח שמגייסים מהחברה שלכם לא יראו את הסימון, אז מי שעובד בחברה גדולה עם צוות גיוס פנימי צריך לקחת את זה בחשבון.

טלפון ממגייסת באמצע היום

מגייסים מתקשרים בשעות העבודה, כי גם הם עובדים אז. לא חייבים לענות מיד: אפשר לשלוח הודעה קצרה ("אני בישיבה, אחזור אליך עד 17:00") ולחזור אליהם מהרכב, מהמדרגות או מהבית. מגייסת שמבינה שאתם עובדים לא תיפגע מזה, ושיחה שמתנהלת בלחישה ליד עמדת העבודה לא תעזור לאף אחד.

ראיונות בשעות העבודה

ראיון ראשון אפשר כמעט תמיד לקבוע בטלפון או בזום, מוקדם בבוקר או אחרי שעות העבודה. מותר לבקש את זה בפשטות: "אני עדיין עובד, אשמח לשעה מוקדמת". מעסיק חדש שמבין את הבקשה הזאת גם מקבל מכם סימן טוב לגבי היחס שלכם לעבודה הנוכחית.

לשלבים המתקדמים, שבהם צריך להגיע פיזית, עדיף יום חופש על פני סיפור על תור לרופא שיניים. לפי חוק חופשה שנתית, יום אחד בשנה אתם בוחרים בעצמכם, והמעסיק לא יכול להתנגד. ככה לא צריך לשקר וגם לא להתנצל.

מה עונים על "למה אתם עוזבים?"

השאלה הזאת תגיע בכל ראיון. תשובה טובה היא קצרה ומדברת על מה שאתם מחפשים, לא על מה שרע לכם עכשיו: יותר אחריות, תחום שמעניין אתכם, נסיעה קצרה יותר. ביקורת על המנהל הנוכחי, גם כשהיא מוצדקת, תלמד את המראיין יותר עליכם מאשר עליו.

לא מספרים לעמיתים

גם לא לחבר הכי טוב בצוות. לא מפני שהוא ירוץ לספר, אלא מפני שסוד שידוע לשניים כבר קשה יותר לשמור, ומשפט אחד בהפסקת קפה מספיק. את הבשורה העמיתים ישמעו אחרי שתודיעו למנהל, וזה גם הסדר שהמנהל מצפה לו.

ממליצים: לא מהמקום הנוכחי

ממליצים עדיף לתת ממקומות עבודה קודמים, או מעמיתים שכבר עזבו. אם המעסיק החדש מבקש המלצה מהמקום הנוכחי, אפשר לבקש שהשיחה תתקיים רק אחרי שתקבלו הצעה בכתב. זו בקשה מקובלת, ומגייסים מכירים אותה.

לא מתפטרים לפני שיש הצעה חתומה

הצעה בטלפון, גם נלהבת, היא עדיין לא חוזה. לפני שמגישים מכתב התפטרות צריך הצעה בכתב עם שכר, תאריך התחלה ותנאים, ורצוי שגם תעברו עליה לפי הרשימה של מה לבדוק בחוזה עבודה.

את תאריך ההתחלה בעבודה החדשה קובעים לפי ההודעה המוקדמת שאתם חייבים למעסיק הנוכחי. עובד במשכורת חודשית שעבד שנה ומעלה צריך לתת חודש הודעה מוקדמת, ובשנה הראשונה התקופה קצרה יותר. מעסיק חדש שלוחץ להתחיל "כבר ביום ראשון הבא" לא תמיד מכיר את החשבון הזה, ושווה להסביר לו אותו בהתחלה ולא ברגע האחרון.

דעת המחבר

לדעתי הטעות הנפוצה יותר היא לא ההיחשפות אלא החיפוש המפוזר. מי שעובד במשרה מלאה לא באמת יכול לשלוח עשרות מועמדויות בשבוע ולהתכונן לכל ראיון. חמש מועמדויות מותאמות בשבוע, עם קורות חיים שנכתבו למשרה הספציפית, יביאו בדרך כלל יותר ראיונות מחמישים קבצים זהים, והחיפוש אמנם יימשך קצת יותר, אבל הוא גם ישאיר לכם כוח לעבודה שעדיין יש לכם.

כתיבת תגובה